Milieubewust

We willen allemaal genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft en we willen er allemaal zuinig op zijn maar dat is soms lastig. We doen al aan afval scheiden en nemen de fiets als het even kan.

Nog een manier om het milieu te sparen is kleding weggeven of verkopen.

En andere manier is je kleding te laten repareren. Mooie kleding kan vaak worden gerepareerd en soms aangepast worden aan de huidige mode of er iets heel anders van maken omdat je de stof zo mooi vindt.

Een andere manier is het hergebruiken. Dat doen we al sinds we geen plastic tassen meer krijgen in de winkels, je ziet dan ook dat men steeds vaker zelf een tas bij zich heeft. Dat is goed.

Ik maak zelf tasjes van stof die je opgerold in je handtas kunt doen zodat je er altijd eentje bij je hebt.

Om het milieu nog meer te sparen maak ik broodtassen van katoen. Deze kan je mee naar de bakker nemen zodat het brood niet meer in plastic verpakt hoeft te worden. Het kan eventueel met brood en al de vriezer in.

En natuurlijk ook leuke tasjes waar je groenten of fruit in kunt doen zodat je ook geen papieren zaken meer nodig hebt.

Om je lunch mee te nemen naar je werk of voor de boterhammen van je kinderen maak ik lunchtassen zodat niet elke dag boterhamzakjes in de afvalbak belanden.

Op deze manier wil ik graag bijdragen aan een beter milieu en omdat ik het heel leuk vind om achter de naaimachine te zitten en mooie bruikbare spullen te maken.